1.10. odbył się drugi koncert charytatywny zorganizowany przez naszą Fundację pod nazwą „Dla Hubertów”. Celem koncertu było zebranie środków na leczenie dwóch chłopców- Hubertów.

Zgodnie z misja fundacji była to kolejna akcja, która nie wygenerowała kosztów finansowych, dzięki czemu 100% zebranych środków trafi do naszych dwóch podopiecznych Hubertów.

Zagrali dla nas: Lucy & Tom- Revolucy Lucy & Tommy Rooster, Woodland Spirit, Patryk Dżaman w towarzystwie dzieci z Mini Studia Poezji i Piosenki oraz uczniowie Szkoły Muzyki Rozrywkowej Music Heaven. Były także pokazy taneczne Top Toys Dance School, Szkoła Tańca King Dance, licytacje fantów i voucherów przekazanych przez darczyńców, oraz kiermasz domowych wypieków i rękodzieła, które Fundacja otrzymała od Przyjaciół Fundacji.

Licytowane były między innymi vouchery na masaże, zabiegi SPA, do gabinetów kosmetycznych, na siłownię, do Baru Przerwa, skórzany portfel, walizka, brelok Pierre Cardin, karnet do Top Toys, karnety dla dzieci do placu zabaw, karnet na stylizacje z Olga Kurenną, voucher na imprezę w Marina Mielno z noclegiem, koszulka z podpisem Roberta Lewandowskiego ( wylicytowana za sumę 700zł ) i wiele innych.

Rekordową sumę 1400zł uzyskaliśmy z licytacji koszulki przekazanej przez naszą Mistrzynię Małgorzatę Hołub- Kowalik z podpisami Pani Małgosi oraz pozostałych naszych sztafecistek.
Naszą imprezę patronatem objęła Pani Aleksandra Kosta- nasza słynna pogodynka 🙂 która na licytacje przekazała książki i płyty.

Z licytacji zebraliśmy kwotę 8800zł, z kiermaszu 1731,39zł, ze sprzedaży cegiełek 4110zł co daje łącznie sumę 14641,39zł.

Wszystkie zebrane pieniądze będą przeznaczone dla Hubertów- Jeden z nich ma 4 lata i choruje na Atopowe Zapalenie Skóry z dość ostrym przebiegiem. Ma on silne alergie między innymi pokarmowe, na kota, psa, roztocza, nikiel . Chłopiec często łapie różne infekcje co powoduje blokady emocjonalne i manualne- przez co nie potrafi się bawić z dziećmi , nie wykształciła mu się mowa dźwięczna. Czeka go ciężka praca z logopedą , rehabilitacje i kosztowne leczenie.

Nasz drugi Hubert ma 7 lat. Urodził się jako wcześniak w 31 tyg. ciąży. Ma rozpoznane mózgowe porażenie dziecięce, padaczkę. Z powodu niedowładów spastycznych czterokończynowych nie jest w stanie siedzieć, poruszać się. Nie mówi, jest karmiony przez przezskórną endoskopowa gastrostomię. Wymaga on całodobowej opieki i intensywnej rehabilitacji. Chłopiec był już wielokrotnie operowany, hospitalizowany z powodu niewydolności oddechowej w OIOM. Ma również chorego brata z orzeczonym stopniem niepełnosprawności przez co rodzice nie mogą podjąć aktywności zawodowej, borykają się z problemami finansowymi.

Galeria Zdjęć