6 kwietnia 2018 roku o godzinie 19 w Teatrze Variete Muza, już po raz drugi odbędzie się koncert charytatywny Magia Rocka. Będzie to drugi koncert pod patronatem naszej Fundacji Magia, organizowany przez zespół Woodland Spirit. Pierwsza edycja odbyła się w czerwcu ubiegłego roku w Jazzburgercafe i zakończyła się wielkim sukcesem! Zebrano wtedy na leczenie Poli – podopiecznej Fundacji kwotę ponad 17 tysięcy złotych !

Podczas tegorocznej edycji zagrają: Bacteryazz, Oil Stains, Jalee oraz Nikola’n’ Berial- a wszystko to dla Natana. Chłopiec ma 1 rok i 3 miesiące , jego szansa na beztroskie dzieciństwo   została  przerwana przez postawioną diagnozę dystrofii mięśniowej Beckera. Jest to choroba genetyczna, powodująca postępującą i nieodwracalną dystrofię czyli zanik mięśni. Choroba ma charakter postępujący, początkowo zajmuje mięśnie  szkieletowe, później pozostałe grupy mięśni. Chłopczyk ma obniżone napięcie mięśniowe, a przez to opóźniony rozwój psychomotoryczny. Natan dopiero niedawno nauczył się stabilnie siedzieć, nie  raczkuje, nie próbuje chodzić. Dla Natanka jedyną szansą  na spowolnienie  rozwoju choroby oraz samodzielne  poruszanie się jest  wdrożenie  intensywnej rehabilitacji, której koszty przekraczają możliwości  finansowe rodziców.

Pozyskane środki finansowe ze sprzedaży biletów- wejściówek w cenie 25 zł oraz z licytacji wielu wspaniałych przedmiotów zostaną w 100% przeznaczone dla Natana.

Już dziś wszystkich serdecznie zapraszamy na ten Magiczny wieczór! Liczymy, że dzięki Waszym dobrym sercom uda się pobić zeszłoroczny rekord!